zondag 14 juni 2015

Spannend hoor

Van de vier huizen die we vrijdag hebben bekeken blijft er slechts één over die voldoet aan onze wensen en wel ons geliefde huisje aan het water. Het ziet er inderdaad zo uit als op de foto's, nu alleen de binnenkant nog bekijken en hopen dat dit óók klopt met de foto's.
Het huis ligt in Hammarstrand, best noordelijk, zo'n 60 km van Sollefteå maar het plaatsje heeft alles wat we nodig hebben en zelfs op loopafstand; twee supermarkten: een ICA en COÖP, en het gezondheidscentrum ligt aan de overkant van het huis. Het huis ligt in feite aan de rand van het dorp; linksaf loop je het dorp in en rechtsaf het bos. Zo te zien een eigen aanlegsteigertje voor een bootje dus kan manlief voor het avondeten een visje vangen.

***********************************

We hebben al wel een bod gedaan op dit huis; het voordeel hier is dat je je bod zo weer kunt intrekken en je in feite nog nergens aan vast zit. Het huis stond 10 dagen te koop en wij waren de eerste bieders. Er is gelijk overboden maar dat zou wel eens geen echt bod kunnen zijn maar om de prijs op te schroeven. Ook wil het niet zeggen dat, als wij het hoogste bod doen, het huis ook krijgen want de verkopende partij is niet verplicht zijn huis te verkopen aan de hoogste bieder. Men kent hier iets van een soort "gunfactor" dus afwachten maar. Nu afwachten of de makelaar maandag nog contact met ons opneemt, anders ga ik zelf bellen.

***********************************

Gisteren hebben we een rondje  loppis gedaan en wat leuke spulletjes gekocht. Het was de langste loppis van Zweden; totaal 47 km.



Dick is erg blij met zijn lp's en we hebben leuke "kruiden"potjes gekocht. We zagen nog veel meer leuke spulletjes maar ja...... waar moeten we dat allemaal laten op dit moment?




Geen idee. Het was echt een perfecte dag; een heerlijk zonnetje en een graad of 20. En deze dag was wel heel goed gepland want vandaag komt de regen weer eens met bakken uit de lucht dus dat wordt maar weer een studiedagje, ook geen probleem. Het mooie weer komt vast nog wel als wij straks in ons huisje aan het water zitten. Het zou toch zo maar eens waar kunnen zijn......

Geen opmerkingen: