woensdag 17 juni 2015

Daar is ie dan.... de zon

Eindelijk..... Na een lange tijd van veel regen en wind kunnen we vandaag weer eens genieten van een heerlijk zonnetje. Hoewel de temperatuur niet hoog is, zo'n 15 graden, is het heerlijk buiten. Een zacht briesje en een vriendelijk zonnetje maken alles wat we de laatste weken gemist hebben weer helemaal goed.


 In de verte horen we de trein. "sukkoooooo", roept Dick.  Het enige dat we verder horen zijn de vogels, de bladeren aan de bomen en af en toe wat verkeer dat over de snelweg voor de camping rijdt. Deze snelweg zou je in feite kunnen vergelijken met de A12, een belangrijke  oost-westverbinding met Ånge, vergelijkbaar met Utrecht, als "spoorknooppunt",  alleen dan bijna zonder verkeer. In Nederland moet je niet proberen om een snelweg  over te steken.



Nu ik dit net zit op te schrijven gaat men het gras maaien (en dat werd wel tijd want dat staat inmiddels aardig hoog) En..... zoals het een goede Zweed betaamt, wordt dat gedaan met een motormaaier; het is dus gedaan met de rust.
O ja.... gisteren heeft manlief weer wat bloemetjes voor me geplukt. Leuk op tafel, zo'n veldboeketje. Puur natuur, daar kan voor mij geen bos rozen tegenop én ook nog helemaal in de goede kleuren.



Over ons droomhuisje is verder nog niets te vermelden. Ik heb de verkoper gesproken (de beste man spreekt geen Engels of wil dat niet). Hij vertelde een goed bod gekregen te hebben en wij moeten even twee tot drie dagen wachten. Zelf denken wij dat hij probeert de prijs op te schroeven. Wij hebben nu twee maal op het huis geboden en beide keren werd ons bod al binnnen vijf minuten overboden. Een stromannetje misschien??

We wachten af. Het kán natuurlijk zo zijn dat er een koper is maar als hij alleen kan bluffen, dan kunnen wij dat ook. Mocht hij toch weer bellen en vragen of wij ons bod willen verhogen dan vertel ik hem toch gewoon dat wij in onderhandeling zijn met een andere verkoper?
We zouden het aan de ene kant heel jammer vinden als deze koop niet door zou gaan maar er komen er nog wel meer mooie huizen op ons pad. Dit huis heeft dan wel alles wat wij ons wensen maar je kunt nu ook eenmaal niet alles hebben. Misschien ook niet in dit prachtige gebied  anders wel weer zuidelijker, uiteraard ook heel mooi én het heeft dan weer iets langere zomers. Ach...... ieder nadeel heeft zijn voordeel toch? (zoals Cruijff ooit zei).

Geen opmerkingen: