vrijdag 26 juni 2015

Dilemma

We hebben even voor een dilemma gestaan. Wat willen we, waar gaan we naar toe?

We hadden verwacht hier in dit gebied toch wat meer huizen te vinden maar dat valt een beetje tegen. De huizen die we bekeken hebben zijn toch niet dat wat we er van hadden verwacht.
Ons droomhuisje in Hammarstrand blijkt achteraf niet ons droomhuisje te zijn. Ja, hij is prachtig en ligt geweldig mooi aan het water,  met boothuisje en steigertje, garage en grote klusruimte, een kas en een voetbalveld aan gazon. Echt helemaal geweldig maar..... tja, de woning zelf...
Op zich was de begane grond helemaal perfect. Een prachtige keuken en woon-/eetkamer , alleen was de badkamer boven erg klein, tenminste de douchecabine. Er was in de kelder nog een was-/ doucheruimte en nog twee slaapkamers maar dat moest toch wel helemaal verbouwd worden. Stoken was grotendeels elektrisch en al met al zou het huis, als wij het naar onze wensen zouden verbouwen, behoorlijk duur worden. Ook hadden we daar alleen maar mobiel internet.

************************

Toen wij het huis dinsdag gingen bekijken waren wij er helemaal weg van, maar ja, je kijkt op zo'n moment door een roze bril. De verkoper wilde nog even bedenktijd en dat was maar goed ook, anders hadden wij gelijk een aanbetaling willen doen. We waren eerst wel teleurgesteld dat we moesten wachten maar gelukkig heeft een (zoveelste) flinke regenbui, toen wij net weer terug waren op de camping, deze roze wolk heel snel verdreven. Er komt tenslotte meer bij kijken dan alleen een mooi plekje. Alhoewel.... het is wel zo zoals Margriet zegt: Uitzicht kun je niet veranderen maar een huis wel. Maar dan moet de prijs van het huis ook wel reëel zijn en de prijs van dit huis was eigenlijk al aan de hoge kant.

**************************

Via een Zweedse verkoopsite op facebook (met dank aan Margriet) hebben we een advertentie geplaatst en daar kwamen toch heel wat reacties op binnen. Helaas zijn de huizen die ons worden aangeboden niet de huizen waar wij naar op zoek zijn. Óf midden in een dorp, óf in een bos, óf woningen waar wel héél erg veel aan moet gebeuren maar daar is de prijs dan ook wel na (voor nog minder dan € 10.000,--).

**************************

En nu?

We zijn tot de conclusie gekomen dat het leven hier ook wel ietsje duurder is. Wij hebben het idee dat het aanbod van levensmiddelen, met name de versproducten, ook minder is. En, hoewel wij dat natuurlijk ook wel wisten, de winters zijn langer dus moet er meer gestookt worden.
Nu hebben we besloten om toch maar weer wat zuidelijker te gaan, naar Värmland. Daar hebben we ook diverse mooie woningen gezien en... het zou toch wel erg fijn zijn om binnen niet al te lange tijd toch ergens ons stekje te hebben.
In eerste instantie was Värmland niet ons gebied. We hebben ons misschien te veel gefocust op het noorden, maar Värmand heeft ook heel veel mooie plekjes (deze foto is een paar jaar geleden genomen tijdens een wandeling in de buurt van de camping in Filipstad waar we overigens nu ook weer naar toe gaan).
Aan de ene kant maar goed dat we de tijd hebben om goed rond te kijken maar op een gegeven moment zal toch de knoop moeten worden doorgehakt.




Geen opmerkingen: