zaterdag 4 april 2015

Eindelijk!

31 maart

Om 7.00 uur loopt de wekker af. Vandaag is het dé dag. We gaan Nederland verlaten en een nieuwe start tegemoet.
We hebben nog 3½ uur te gaan voordat de huismeester de boel komt controleren maar komen haast tijd tekort. Het ontbijt laten we even voor wat het is en  zorgen er eerst voor dat de allerlaatste spullen in de caravan komen en het laatste afval in de container. Het is toch nog meer dan we dachten en de caravan barst haast uit zijn voegen.


Het stormt behoorlijk maar we komen veilig aan in Holdorf; camping zum Heidensee.
Nadat we de caravan op zijn plek hebben gaan we gelijk naar Steinfeld om wijn in te slaan. We kunnen voorlopig even vooruit.
We zijn nu moe maar voldaan en doen even niets meer. Een lekkere bak thee en vroeg in bed. De laatste nachten zijn kort geweest en we hebben onze rust wel verdiend.
Morgen gaan we door naar Kiel waar we de nachtboot nemen naar Gotenburg.

****************************
1 april

Om 10.00 uur vertrekken we van Holsdorf richting Kiel. We hebben graag een paar uur speling vanwege de bekende files in Duitsland.
We hebben heel veel geluk; we zien vier lange files aan de andere kant van de weg maar zelf zijn we al om 14.00 in Kiel. We checken vast in en hebben tot 17.00 uur de tijd voordat we aan dek kunnen. De reis duurt totaal 14 uur. We vermaken ons prima; eten in het restaurant en hebben heerlijk geslapen.

******************************

Ankomst till Sverige

's Morgens worden we om 7.15 uur via de intercom gewekt en zijn we in de buurt van Göteborg. Om 9.15 uur kunnen we weer gaan rijden; door naar Filipstad, camping Munkeberg. Hier verblijven we de komende anderhalve week.
Toch wel een vreemd idee dat we niet meer terug hoeven. Het voelt als vakantie.



******************************

Geen opmerkingen: