woensdag 6 mei 2015

Voorjaar

Ook hier is het voorjaar echt begonnen. Je ziet het groen aan de bomen gewoon groeien. Waren de bomen hier zaterdag nog behoorlijk kaal, nu zitten ze al vol frisgroene blaadjes. Ook Dick zijn haar groeit als kool dus heb ik gisterochtend eerst maar even de tondeuse er overheen gehaald. Omdat het niet koud was en droog hebben we dit buiten gedaan want  zo blijft de caravan/tent tenminste schoon. Tijd om de vlokken grijze haren van het gras te halen was er niet want toen ik even de caravan in liep om de tondeuse op te bergen namen de vogels al dankbaar gebruik van de plukjes haar op het gras. Op dit moment zijn ze druk bezig met het bouwen van hun nesten, ach.... waar grijze haren wel niet goed voor zijn.
Ook hebben we de eerste kraanvogels gezien. Hier op het land bij de camping is een paartje.

************************************

Nu waren wij van plan om een maand op Moheds camping te verblijven maar die is het niet geworden. Er was niemand aanwezig toe we daar aankwamen, dus belde ik de eigenaar. We mochten vast een plekje zoeken en hij zou 's avonds langskomen. Wij dus op zoek naar een geschikt plekje . Het servicegebouw was gesloten en voor het gebruik van de keuken en toiletten/douches moest men gebruik maken van een vandrarhem (soort herberg) op de camping. Bij inspectie bleken slechts één toilet en twee douches aanwezig te zijn. Nou ja.... douches..... twee doucheruimtes naast elkaar met enkel een klein smoezelig gordijntje en een smerig loszittend en verstopt doucheputje, Niet eens gescheiden voor dames en heren. Nee, dank je. Wij zijn omgekeerd en naar Vevlingestrandscamping (www.vevlingestrand.se) gegaan bij Bollnäs.



 




Hier verblijven we tot zaterdag en vervolgens gaan we dan door naar Orbadens camping (www.orbadencamping.se), maar een klein stukje hoger, zo'n 20 km hiervandaan, waar we wel een maand verblijven.








Het zoeken naar een huis is begonnen. We gaan in ieder geval de komende periode in deze omgeving kijken. Mochten we toch niets geschikts hebben gevonden dan gaan we het hogerop zoeken. Ook dat gebied (Höga Kusten) trekt ons erg aan.

Geen opmerkingen: