dinsdag 27 oktober 2015

Klussen

Nu meende ik toch iets in de schuur te horen toen ik de kruiwagen wilde pakken om de bladeren uit de tuin weg te halen; er lagen er al zoveel en er zullen er nog heel wat vallen. Misschien gewoon een vogel  op het dak of takken? Nee....... toen Dick de schuur in ging naar de houtvoorraad, rende er een vos naar buiten. En wij maar denken dat er hondenpoep naast de schuur in de tuin lag terwijl er hier geen loslopende honden zijn. Reinaert was waarschijnlijk de schuldige.

*******************************

Inmiddels staat het fitnessapparaat ook op zijn plek. Het heeft iets meer moeite gekost dan we hadden verwacht, omdat de betonvloer onder de houten vloer nogal ongelijk was. Dus..... even 30 kilometer rijden naar de bouwmarkt voor cement. Een bouwmarkt is hier iets anders dan we gewend zijn in Nederland. Je rijdt met je auto de betreffende loods(en) in, laadt je auto vol en vervolgens reken je af in de winkel.

De weergoden waren manlief weer eens goedgezind toen hij de stalen paal van het fitnessapparaat met een slijptol door moest slijpen en weer aan elkaar moest lassen. Dit kon hij nu buiten in in de zon doen; wel zo prettig.

zeil uitgesneden

de houten vloer uitzagen

Oeps......

plinten maken

beton storten

het uitgesneden zeil teruggelegd

met de slijptol een stukje uit de paal

2 cm. korter

nog even lassen

en daar staat hij dan

hij past er nét weer tussen
*************************

Achteraf viel het allemaal reuze mee; het kost alleen een hoop tijd maar dat hebben we toch genoeg. Nu alleen nog wat kleine aanpassingen in de sportruimte zoals verlichting, tussendeur/kralengordijn en wat posters en we kunnen weer aan de slag én weer op naar de volgende klus;  het verven van alle vloeren, muren, deuren en plafonds in de andere ruimten van de kelder. Nu is de "entree" van de kelder al aardig gevorderd, alleen de vloer moet nog geverfd worden, en deze ruimte hebben we omgedoopt tot de blauwe kamer. Eenmaal raden welke kleur de vloer wordt. We twijfelen nog welke kleur we de deuren maken; die zijn nu rood en doet denken aan een brandweerkazerne.








2 opmerkingen:

Unknown zei

Dick is toch best wel handig. Wist dat hij goed kon koken maar hij kan zelfs lassen? :)

Anna zei

Ja, hij heeft twee rechter handen. :-)